Balans

Paravan decorativ “Balans”

Premiat cu mentiune la Salonul International de Mobila Bucuresti, 2011.

Intr-o lume care tinde sa reduca din ce in ce mai mult contactul cu natura iar spatiile interioare abunda in tehnologii de ultima generatie realizate din materiale de sinteza, integrarea unui obiect conceput sa sugereze prin forma, functia si materialele ce il alcatuiesc structuri naturale, aduce un plus de confort si armonie acestora.

In acest sens am conceput un paravan care poate fi folosit atat in scopul sau consacrat, acela de a separa sau de a masca diverse spatii cat si ca sursa de energie electrica menita sa alimenteze diverse gadget-uri (telefoane mobile, ipod-uri, etc), sa produca diverse sunete imprumutate din natura utilizate ca modalitate de relaxare sau ca sursa de informare prin incorporarea de ecrane sau difuzoare.

Principala sursa de inspiratie a acestui proiect este copacul si miscarea sa in bataia vantului. Plecand de la aceasta idee, la fel ca si un copac, obiectul balanseaza in prezenta curentilor de aer sau la atingerea sa de catre oameni. Balansul este convertit in energie electrica si stocat in acumulatorii aflati in interiorul paravanului. Forma a rezultat astfel atat din stilizarea trunchiului de copac cat si din necesitatea creari balansului.

Materialele de baza propuse spre a fi utilizate sunt MDF-ul sau placajul, furnirul si metalul. Toate acestea sunt materiale naturale, reciclabile, cu consecinte negative minime asupra mediului.

Obiectul a fost conceput pentru a putea fi amplasat atat in spatii private cat si in spatii publice cu tranzit intens (institutii, birouri, mall-uri, cafenele, baruri) sau in exterior (terase, gradini, etc.).